Verkeersveiligheid

De Gemeente heeft laten weten dat al onze ingediende voorstellen bekeken zijn. Enkele zaken zijn aangepast, zie resultaten op onze website, en andere zullen worden meegewogen bij grote aanpassingen infrastructuur, gezien het feit dat huidige incidentele aanpassingen te duur zijn.

Op 25-01-2012 is er een rondgang gemaakt langs verkeersonveilige situaties. De ingediende notitie, 04-11-2011, door het Wijkplatform wordt door enkele leden toegelicht aan de verkeersdeskundige van de gemeente ,  Kees Fijnaut.

Binnen Wijkplatform Oost is een commissie bezig met de verkeersveiligheid. Dit in samenwerking met Gemeente en VVN  (Veilig Verkeer Nederland). Inmiddels is de  notitie, gemaakt door Wijkplatformoost,  aangeboden aan de Gemeente Montferland.

Onveilige verkeerssituaties ‘s-Heerenberg-Oost

 

 

2 Reacties op Verkeersveiligheid

 1. Chantal Arendsen schreef:

  Graag wilde ik iets kwijt over de veiligheid van het oversteken van de Oude Doetinchemse weg. Ik ben al een paar maanden bezig om een oversteek plaats bij de bushalte te laten aanleggen, de strepen staan er nog steeds alleen ze zijn verminderd kwa kleur. De Gemeente vind dit niet goed want er steken op een dag te weinig mensen over op die plek, terwijl er op een dag tientallen studenten oversteken die met de bus naar Doetinchem zijn geweest. Ze wijzen mij er steeds op dat ze een mooi zebra pad hebben aangelegt bij het zwembad, waar wij niet eens kunnen komen omdat het trottoir voor ons bij de bushalte ophoudt en ik over moet steken met twee jonge kinderen, en dan bij het zwembad nog een keer die drukke weg over moet, over een zebra pad wat ook levensgevaarlijkl is. Ze doen zo moeilijk!!
  Ik hoop dat jullie er iets aan kunnen doen, of bespreek baar kunnen maken, want er gaat vandaag of morgen nog een keer iets goed fout….
  En waar ik ook over klaag is dat er aan de landweg in Lengel naar de Doetinchemse weg toe geen fietspad of trottoir is aangelegt, de mensen lopen nu langs de weg hun hond uit telaten terwijl daar ook de fietsen en de auto`s langs rijden, en in de zomer kun je de mensen wel zien lopen maar s`winters wordt dat een groot probleem, zonder verlichting en een trottoir.
  Groetjes Chantal Arendsen.

 2. Adri schreef:

  We zijn momenteel de onveilige verkeerssituaties in ‘s-Heerenberg -Oost aan het inventariseren samen met VVN (Velig Verkeer Nederland). Na alle waarschijnlijkheid zullen we het in het plan “onveilige verkeerssituatie ‘s-Heerenberg-Oost” opnemen. Bedankt voor uw reactie. Adri van Eijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>